Op alle informatie van deze site is copyright van toepassing.
De wijze Hodja wordt op de markt om raad gevraagd door een koopman die zou bestolen zijn.

Dramatori is een levendige spelvorm waarbij met verhalen wordt gespeeld. Drama betekent actie, tori is Surinaams voor verhalen.

Maarten Sprenger combineert verhalen vertellen met het spelen van korte scènes uit een verhaal. Bij de regie staat de ervaring van het kind centraal.

Dramatori voor kinderen op de basisschool
* Series van vier tot acht lessen met verschillende verhaalpakketten.

Dramatori voor leerkrachten
* Introductie-workshop
* Training 'Verhalen Spelen'
* Workshop 'Verhalen Spelen' - individuele inschrijving.
Deze workshop is geschikt als na- of bijscholingsactiviteit.
* Workshops vertellen of voorlezen in de klas

Maarten Sprenger vertelt
* Anansi tori's, wereldverhalen, sprookjes en eigen verhalen, zoals ’De Klompenmaker’.

Een dramatori-spel en filosoferen met kinderen vullen elkaar goed aan. Bijvoorbeeld rond godsdienstverhalen: Woorden in de Wolken.

Neem gerust contact op voor een specifieke vraag of voor een op uw school afgestemd programma: Maarten Sprenger 06 51 717 840"Vertellen doe je altijd in de taal van nu, in je eigen taal. Dat spreekt kinderen aan.
Na afloop van een les zeg ik dat de kinderen het verhaal mogen doorvertellen, dat doorgeven bij verhalen hoort. Gretig knikken ze dan en ze doen het ook echt. De kinderen hebben daarvoor met het verhaal gespeeld en via het spelen de mogelijkheden ervan ontdekt. Wanneer ze dat doen, vertellen ze niet alleen het verhaal, maar ook een eigen ervaring, iets wat ze zelf hebben beleefd."